Прийшов сезон кавунів і динь. Щоб вибрати насправді солодкий фрукт, необхідно знати кілька секретів, якими користуються всі ті, хто дуже любить такі солодкі і корисні смакоту.
Як вибрати солодкий кавун:
1. Найсмачніший і стиглий кавун – самий некрасивий. Тому не звертаємо увагу на красу, а вибираємо фрукт з легкою павутинкою – сухими прожилками світлого коричневого кольору;
2. Якщо присутній на ягоді жовтий бочок – відразу вибираємо цей продукт. Такий бочок говорить про те, що ягода лежала на сонці, отримувала достатньо світла і завдяки цьому заспівала як потрібно;
3. Звертати увагу потрібно на кавун з великим ареолою коричневого кольору – це слід від хвостика. Коли фрукт спілий, через великий хвостик він отримував достатньо води, мінеральних та органічних речовин і тому став солодким і смачним, дуже соковитим. Ще кажуть на такі кавуни, що це «дівчинка»;
4. Якщо постукати по кавуну і ви чуєте чистий і дзвінкий звук – це говорить про його стиглості.
М’які, мляві, з дуже тьмяною кіркою кавуни вже не солодкі, почали гнити, краще обходити їх стороною.