У моєї доньки Поліни тиждень тому був день народження.
Я довго думала, який же торт спекти до цього дня, щоб він сподобався всім домашнім і гостям, а найголовніше, доньці.
Спробувавши ще на Різдво кутю, дитина була в захваті від маку. Після цього у мене в голові засіла думка, що потрібно якось приготувати торт з маком. А оскільки я поки ще новачок в приготуванні солодощів, хотілося б, щоб рецепт був простим, а торт смачним.
Рецепт цього іменинного торта мені підказала моя кума Ірина. Торт з маком і шоколадною глазур’ю незмінно приковує увагу гостей. А ще цей надзвичайно простий, але смачний десерт викликає справжню залежність. Гості ще жодного разу не йшли додому, не випросивши рецепта торта. А чоловік вже через два дні після іменин дочки попросив спекти його знову!
Редакція «Отож» Підготувала для тебе прекрасний рецепт торта з маком, ванільним кремом і шоколадною глазур’ю. Ідеальне поєднання смаку та аромату!
Торт з маком
Інгредієнти для коржів:
- 6 білків
- 3 ст. л. кокосової стружки
- 3 ст. л. цукру
- 1 пляшка ванильнойесенції
- 5 ст. л. маку
- 10 ст. л. борошна
- 15 г розпушувача
- 5 ст. л. молока
Інгредієнти для крему:
- 4 яєчних жовтки
- 1 пляшка ванильнойесенції
- 1 пакетик ванільного пудингу
- 500 мл молока
- 6 ст. л. цукру
- 250 г вершкового масла
Інгредієнти для прикраси:
- 100 г чорного шоколаду
- 1 ч. л. рослинної олії
Приготування:
1. Щоб підготувати тісто для коржів, в зручній ємності збивай білки до тих пір, поки суміш не подвоїться в об’ємі. Вона повинна побіліти та стати густою, як бізе.
Додай цукор і перемішуй тісто до повного його розчинення. У суміш поступово додай мак, кокосову стружку, ванільну есенцію, борошно, змішане з розпушувачем, і тепле молоко. Перемішуй тісто рухами від низу до верху.
2. Отриману суміш вилий в форму розміром 24 × 30 см, вкриту папером для випічки і змащену олією. Випікати корж при температурі 200 градусів протягом 10-15 хвилин. Як тільки він буде готовий, його треба охолодити. Корж НЕ буде дуже пишним. Коли він охолоне, розріж його на три рівні частини.
3. Тепер переходимо до приготування крему. У мисці збий жовтки з цукром до кремоподібного стану. Додай порошковий пудинг, ванільну есенцію і молоко, потім ретельно перемішай все віночком, щоб не було грудочок.
4. Постав майбутній крем на повільний вогонь і безперервно помішуй, поки він не загусне. Дай крему охолонути. Після охолодження додай нарізане кубиками масло і перемішуй протягом 3 хвилин до отримання ніжного крему. Крем розділи на дві рівні частини.
5. Для приготування глазурі в металевій мисці змішай шматочки шоколаду і рослинної олії, потім постав суміш на водяну баню і перемішуй до тих пір, поки весь шоколад не розплавиться. Олія тобі необхідна для того, щоб не допустити загустіння глазурі.
6. На блюдо обережно виклади перший корж, потім нанеси частину крему. Далі виклади другий корж, рівномірно розподіляючи решту крему. І покрий торт третім коржем, акуратно притискаючи його кінчиками пальців. На останній корж вилий теплу глазур, розгладжуючи її лопаткою.
7. Прибери торт в холодне місце на 2-3 години, після чого його можна нарізати й подавати. Смачного!
Подаруй своїм близьким радісні моменти – випече маковий торт з шоколадною глазур’ю. До речі, крім маку, в цей торт можна додати родзинки та курагу, і тоді у тебе вийде торт з новим смаком.
Готуй, радуй своїх близьких і рецептом не забудь поділитися!