Як може вівсянка, вироблена в країні Євросоюзу (Латвії), після сплати всіх податків в ЄС, всіх зарплат виробникам-громадянам ЄС, всіх митних платежів вже в Україні та транспортування з Латвії до Києва через Литву та Білорусь, коштувати в перерахунку на один кілограм товару дешевше (!!), ніж вівсянка, вироблена в Україні, в сусідній області?
При тому, що зарплата латиських селян, що виробили цей якісний продукт за стандартами ЄС, є щонайменше втричі вищою за ЗП їхніх українських колег, продукт яких без всяких мит та витрат на логістику в рідних українських магазинах коштує дорожче за європейський аналог…
Кому йде різниця?
Тільки не треба все пояснювати підтримкою сільського господарства з бюджету ЄС. Впевнений, що справа — не лише в цьому..
APD. Мінімальна зарплата в Латвії зараз — 430 євро. Або 13.300 грн. Ну це так, для розуміння…